A brick detached house at the edge of a modern development is the setting for this small garden room. A fairly recent upvc conservatory was demolished to make way for the extension, the conservatory being too cold in winter and too noisy in the rain to make it comfortable. The new highly insulated garden room now makes the whole house feel warmer and provides much more useful accommodation.

New sliding/folding doors separating the existing house from the extension were soundproofed to keep the noise from teenage children at bay and provide the various generations with their own space. A rooflight provides additional daylight in through the existing lounge doors and large sliding patio doors open the extension up to the garden.

Aesthetically, the smooth render and timber cladding, reminiscent of a number of other projects, creates a contrast with the existing facing brick walls of the dwelling.

Contractor: YB Contracts Ltd

Projects

We have a contemporary and design led approach to architecture. With a particular interest in sustainable and environmental design, our portfolio of work includes residential projects, community facilities, church buildings, commercial and industrial buildings.

Please browse our projects below.

0131 – 661 – 1930
bulloch@btinternet.com

Copyright © Grant Bulloch Architect Ltd. 2018 | Trading as Grant Bulloch Architect Ltd. Registered in Scotland no. 257118 | Privacy policy | Cookie policy | Sitemap

We use cookies to give you the best experience we can. If you continue, we'll assume you're happy to receive all cookies from the website. More about our cookies